Ανακαλύψτε περισσότερες από 2,000 ιδιοκτησίες σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες

Δείτε τις υπηρεσίες από την Value 4 Greece

Ανακαλύψτε περισσότερες από 2,000 ιδιοκτησίες σε όλη την Ελλάδα
Αρχική Ζαγοροχώρια
3 ιδιοκτησίες στην περιοχή

Ζαγοροχώρια

Τα περίφημα Ζαγοροχώρια

Αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και ιστορίας που περιβάλλονται από μαγευτική φύση

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από πέτρινα χωριά, αριστοτεχνικά κατασκευασμένα γεφύρια και μοναστήρια ανάμεσα στα βουνά. Αυτός είναι ένας αγνός και σαγηνευτικός προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές. Θα ανακαλύψετε τη σπάνια ομορφιά της περιοχής περπατώντας στο φαράγγι του Βίκου, κοιτάζοντας την εντυπωσιακή κορυφή του όρους Αστράκας και ακούγοντας το απαλό βουητό του ποταμού Βοϊδομάτη. Και θα το νιώσετε περπατώντας στη μυστηριώδη ομίχλη των χωριών, επισκεπτόμενοι τα παλιά μοναστήρια και τις εκκλησίες ή απλώς χαλαρώνοντας δίπλα στο τζάκι σε έναν ξενώνα.

Τα μαγευτικά μέρη

  • Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα σχίσμα στη γη που μπορεί να έχει δημιουργηθεί μόνο από θεϊκό χέρι. Το στενότερο τμήμα του φαραγγιού έχει πλάτος 1.100 μέτρα και το βάθος του φτάνει τα 900 μέτρα. Είναι το βασίλειο των αετών, των σπάνιων φαρμακευτικών βοτάνων και των απόκρημνων κάθετων βράχων, που ξεκινούν από το γεφύρι του Κόκορου και καταλήγουν στο γεφύρι της Αρίστης. Το να το περάσεις είναι εμπειρία ζωής.

  • Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο. Νύχτα. Τα βήματά σου αντηχούν στα πλακόστρωτα δρομάκια και το φεγγαρόφωτο λούζει τον Αστράκα, που υψώνεται ψηλά πάνω από τα χωριά Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο. Το φως στα παράθυρα των πέτρινων σπιτιών  ζεσταίνει το κρύο σκοτάδι. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου από το τζάκι ξυπνά παιδικές μνήμες. Ονειρεύεστε ήδη μαγευτικές βραδιές στην πέτρινη βίλα σας, με τζάκι, χαλί φλοκάτη και άνετο κρεβάτι.  Ανυπομονείς τη στιγμή που θα καθίσεις σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, απολαμβάνοντας χειροποίητες αλμυρές πίτες, ζεστή φασολάδα με φρέσκο ​​ψωμί, ψητό κρέας και μερικά ποτήρια κόκκινο κρασί. Τις πρωινές ώρες θα περπατήσετε το μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά, θαυμάζοντας την απίστευτη αρχιτεκτονική και τις παλιές εκκλησίες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα δύο χωριά είναι οι πιο δημοφιλείς χειμερινές διακοπές

  • Η «δρακολίμνη» Αυτή η αλπική λίμνη της Δρακόλιμνης είναι εκπληκτικά όμορφη. Ένας μυθικός δράκος κρύβεται στα βάθη του! Η διαδρομή  για να φτάσετε στη μυθική λίμνη του Δράκου σας αφήσει άφωνους, δρύες και βουνοκυπάρισσα στο χαμηλότερο τμήμα του μονοπατιού, μοιάζουν να προσπαθούν να συναγωνιστούν σε ύψος τα γύρω βουνά. Για να φτάσετε στη λίμνη, αφήστε 2-5 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο.
  • Οι μεγαλειώδεις ‘πύργοι’ της Αστράκας. Το πιο υπέροχο βουνό της Βόρειας Πίνδου είναι η Τύμφη. Μία από τις κορυφές του είναι ο Αστράκας, με υψόμετρο 2.436μ. Νότια της κορυφής βρίσκονται τεράστιοι οριζόντιοι βραχώδεις σχηματισμοί, οι περίφημοι «πύργοι», που τη συνδέουν με το φαράγγι του Βίκου. Μόνο το «δέος» μπορεί να περιγράψει το συναίσθημα καθώς κοιτάς ψηλά τον Αστράκα, ειδικά τον χειμώνα που το χιόνι διακοσμεί τις πλαγιές του.

3 ιδιοκτησίες στην περιοχή: Ζαγοροχώρια

Δείτε τα πιο πρόσφατα καταχωρημένα μας ακίνητα.

Αποστάσεις

Ζαγοροχώρια, Ελλάδα
Ιωάννινα 59 km
Θεσσαλονίκη 311 km
Αθήνα 471 km