Ανακαλύψτε περισσότερες από 2,000 ιδιοκτησίες σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες

Δείτε τις υπηρεσίες από την Value 4 Greece

Ανακαλύψτε περισσότερες από 2,000 ιδιοκτησίες σε όλη την Ελλάδα
Αρχική Γνωρίστε την Ελλάδα

Γνωρίστε την Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη στο σημείο συνάντησης τριών ηπείρων Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Η συνολική έκταση της Ελλάδας είναι 131.957 km2. Έχει 16.000 km ακτογραμμής και 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στο Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος, τα περισσότερα από τα οποία συγκεντρώνονται σε ομάδες: τα Επτάνησα (Λευκάδα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Παξοί, Ιθάκη, Κύθηρα). Οι Κυκλάδες (Νάξος, Άνδρος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, Κέα, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Μύκονος, Σύρος, Σαντορίνη (Θήρα), Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μακρόνησος, Πολύαιγος, Ηρακλειά, Γυάρος, Κέρος, Ρήνεια, Δονούσα, Θηρασία, Σχοινούσα, Αντίμηλος, Δεσποτικό, Άνω Κουφονήσι, Κάτω Κουφονήσι, Δήλος) και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κάρπαθος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελλόριζο (ή Μεγίστη), Σύρνα, Αλιμιά, Αρκοί, Νίμος, Τέλενδος, Κίναρος, Γυαλί, Φαρμακονήσι)και η Κρήτη.

Περισσότερα για την Ελλάδα

1. Κλίμα

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για διαμονή όλο το χρόνο. Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως με χιλιάδες αμμώδεις παραλίες, βραβευμένες κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία, γαλαζοπράσινα-πεντακάθαρα νερά. Με έναν πλούτο αρχαιολογικών θησαυρών και μουσείων παγκόσμιας εμβέλειας, σε συνδυασμό με την όμορφη ηπειρωτική χώρα με τα παραδοσιακά χωριά, τα πέτρινα σπίτια, τη μεσογειακή διατροφή και τους αιωνόβιους ελαιώνες που περιβάλλονται από λίμνες, ποτάμια και βουνά σε συνδυασμό με την κουλτούρα και την Filoxenia των Ελλήνων, διαφοροποιούν την Ελλάδα και την κάνουν έναν προορισμό 12 μήνες το χρόνο, καθιστώντας την διαμονή σας ευχάριστη.

2. Πως θα φτάσετε

Εύκολη πρόσβαση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με 39 αεροδρόμια σε λειτουργία, τα 16 στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα 23 στα Ελληνικά Νησιά.

3. Γλώσσες

Επίσημη γλώσσα της Χώρας είναι η Ελληνική. Σχεδόν παντού οι κάτοικοι μιλούν ως μητρική γλώσσα την Ελληνική, ενώ στις μεγάλες πόλεις και τουριστικά θέρετρα ομιλούνται, επίσης, η Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και η Ιταλική.

4. Τοπική Κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα είναι κυρίως Μεσογειακή η οποία χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα όπως το ελληνικό ελαιόλαδο, θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο, το τυρί ΦΕΤΑ, οι ελιές, το ελληνικό γιαούρτι. Επίσης ελληνικά γλυκά είναι τα λεγόμενα γλυκά του κουταλιού. Τοπικά ποτά είναι το τσίπουρο, το ούζο, η μαστίχα Χίου και η τσικουδιά.

5. Νόμισμα

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ως νόμισμα το Ευρώ.

6. Οι ακτές της Ελλάδας

Η Ελλάδα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές του κόσμου με 16.000 χλμ. που διακλαδίζονται σε απειράριθμες ακτές, όμορφα μικρά ακρογιάλια, γοητευτικούς όρμους και κόλπους.

Το Αρχιπέλαγος του Ιονίου και του Αιγαίου αποτελούν μια υδάτινη «αγκαλιά» μέσα στην οποία απολήγει η ηπειρωτική χώρα και απλώνεται η απεραντοσύνη των ελληνικών νησιών.

Οι ελληνικές ακτές είναι παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλείς, καθώς φημίζονται για την καθαριότητά τους, τη διαύγεια των νερών τους και τη μοναδική ποικιλομορφία τους. Στη χώρα μας θα απολαύσετε παραλίες ανοιχτές με μήκος πολλών χιλιομέτρων, απάνεμους μικρούς κόλπους και ορμίσκους, αμμώδεις ακρογιαλιές με αμμοθίνες, βοτσαλωτές ακτές, παράκτιες σπηλιές σμιλεμένες σε απόκρημνα βράχια, παραλίες στρωμένες με τη χαρακτηριστική σκούρα άμμο των ηφαιστιογενών εδαφών.